torsdag 23 april 2009

Botanisering

Igår var jag och min goda vän Caroline ute och botaniserade i garnbutikerna rnt Olskroken. För tillfället finns det faktiskt tre ställen att köpa garn på, även om Hemtextil bara är högst tillfälligt.
2Knit är ju mitt stammisställe, och anledningen till det är ju till stor del Zack. Har man en hund i butiken så får man pluspoäng direkt. Dessutom så har jag under flera år undvikit att gå till Tummelisa då jag tyckte att innehavaren var så satans otrevlig och sortimentet helt ointressant (mycket acryl och skit).
Nu var det ju så att Caroline var ute efter ganska specifika färger och kvalitéer och Tummelisa har inte samma sortiment som 2Knit så vi bestämde oss för att bita i det sura äpplet och kolla i alla fall.
Quel surprise! Det visade sej att Tummelisa bytt ägare för ett bra tag sen och inte bara ägare utan även sortiment. Båda var nu definitivt trevliga. Bäst av allt var att hon hade en korg med restgarner för 20:-/hg. Helt fantastiskt. Jättekul med en ny butik som ligger nära till hands.
Jag var förresten inne på Deisy Design i förrgår, och de har oxå lite annolrunda sortiment, fast inte så mycket. Det är ju dessutom en väldigt liten och trång affär. Man blir smått klaustrofobisk.
Jag ska i alla fall lägga upp länkar till de affärer jag kan komma på. Bara för att.

Vad jag köpte? Inte mycket. Jag köpte ett nystan till filten på 2Knit och några småbollar bomullsgarn till amigurumi och en boll med lovika-garn som jag inte har några direkta planer för. That's it, fast å andra sidan kom inte a-kassan förrän idag. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar