onsdag 25 februari 2009
Jag var hos min tatuerare igår och gjorde en ny permanent utsmyckning. Den här har jag tänkt på och vänt och vridit på i många år.
Grundidén var att jag ville ha mina barns namn på min hud, på ett eller annat sätt. Nu kan man ju göra det här på så fruktansvärt många sätt, men jag valde att göra en kanske aningen mer neutral variant. Japanska tecken.
Nu går det ju inte att direktöversätta allt till japanska så jag fick börja tänka flera led.


Min son heter Björn så det var ju inte så svårt (översta tecknet). Flickorna däremot.
Min äldsta dotter heter Nanna och det går verkligen inte att översätta sådär rakt av, men om man vet var namnet Nanna kommer ifrån så vet man också att Nanna var blomstergudinna i den nordiska mytologin och då blev det ju logiskt att använda tecknet för blomma (understa tecknet).

Slutligen min yngsta dotter Elsie som ändå var ganska enkel. När hon ännu bara var ett litet grodyngel i min mage så gick hon under arbetsnamnet Sol. Nu ville ingen att hon skulle heta det, mer än jag, men för mig har hon alltid varit min lilla Sol så därför fick det bli det tecknet som får stå för henne.


Jag är oerhört nöjd, men ack vad min lilla arm svider just nu. :)
1 kommentar:

  1. Det blev så himla bra! Tur att jag tog länken till bloggen så jag kan se allt tjusigt du åstadkommer.

    (Visst säger du till när du behöver fler grejer att pyssla med? Jag har laddat med en önskelista som garanterar att du aldrig behöver riskera att vara tomhänt igen.)

    Stora kramen!
    /amy

    SvaraRadera