fredag 8 januari 2010

Gott Nytt År då!

Well, jul och nyår passerade oerhört fort. Som ni säkert förstår så finns det en anledning till att bloggen inte uppdaterades alls under december.
Alltså såhär är det.
Jag är arbetslös och har varit det länge. Jag har alltså gått och lurat mej själv och blivit tidsoptimist extra ordinaire. När det var två veckor kvar till jul och jag började fundera på om jag verkligen skulle hinna med allt jag företagit mej kom det dessutom tillskott till önskelistan, och de fortsatte att komma till dagarna före jul.

När vi åkte upp till Jönköping hade jag fortfarande två inte helt klara presenter till Vide med mej. Han struntar ju iofs i om han får presenterna i tid, men det kändes lite fånigt med tanke på hur mycket tid jag faktiskt har haft, egentligen.
Nåja. Både strumporna och tröjan blev klar medan vi var där och allt var frid och fröjd.

Idag har jag gjort klart den andra bingemössan till mina brorssöner. Ska skicka dem så fort jag kan, för jag skäms lite över att inte ha hunnit i tid till varken jul eller födelsedag. Nu är de i alla fall klara efter sju sorger och åtta bedrövelser.

De ser inte alls ut som bingemössor i stilen, men mönstren är definitivt binge. Jag ska fotografera dem innan jag skickar iväg dem.

Det här är ett återkommande mönster på bloggen. Jag lovar att lägga upp bilder och så blir det inte så mycket med det till slut. Det beror dels på att Daniel köpte en ny pocketkamera och envisas med att jag ska lära mej den, men jag hade ju precis lärt mej den andra och den har han gömt :( Jag ska försöka leta upp den så fort jag kan för jag tänker inte ge mej. Det är den kameran jag vill använda. Så det så.

Jag fick julklappspengar som genast spenderades på Lerdalaboden. Jag har köpt 10 nystan av Drops Delight i gråmelerat som ska bli en kofta. Den ska jag sticka under OS har jag tänkt. Jag ska lägga upp till invigningen och fästa alla trådar till avslutningen. Vi får se hur det går.
Fram tills dess ska jag försöka hinna med en del småprojekt.

Jag ska dessutom överväga ett väldigt stort projekt. Jag har fått en jobbcoach. Det är ju spännande och bra på alla sätt, men jag känner inte att jag kommit närmare ett jobb.
Jag har funderat på ett stick-café någonstans i Göteborg. Ett ställe där man kan ta en fika och sticka och träffa likasinnade. Workshops är såklart en del i det hela och även viss försäljning på kommission, dvs folk lämnar in handarbete som ska säljas och jag tar en liten procent. Det ska dessutom finnas ett handarbetsbibliotek, stickhjälp ett par timmar i veckan och kanske möjlighet att ha lite välgörenhetsdriver emellanåt. Frågan är om det är en tillräckligt bra idé för att AF ska nappa på den och ge mej bidrag och starta eget-kurs. Vi får se. Jag ska i alla fall lägga fram förslaget nästa vecka så håll en tumme.

Vi var förresten på utställning i Jönköping oxå. Craftwerk. Om ni har vägarna förbi Jönköping den närmaste tiden så passa på att se den. Oerhört inspirerande. Kul handarbete, mycket miljötänk och en hel del craftivism. Det var nog där stick-caféet tog fart på riktigt.

Nu är klockan alldeles för mycket och efter en lång dag med 5 timmars hundmässa (guuuuud så många fina vovvar det finns) så är det dags att krypa till sängs.

Godnatt bloggen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar