fredag 2 oktober 2009

Nålbindning

Hm. Jo jag fick för mej att jag skulle ta upp nålbindningen igen. Jag hade en vag bild av ett par skogshuggarstrumpor som jag tror skulle passa en viss bror ypperligt. Problemet är att jag inte kan hitta beskrivningen och överhuvudtaget är det svårt att hitta beskrivningar för nålbindning i allmänhet och strumpor i synnerhet.
Jag jobbar alltså efter "trial&error"-metoden vilket är helt ok när man stickr och virkar men när man nålbinder tar det nästan lika lång tid att repa upp som det tar att sy själva stygnen. Jag har nu bundit och repat upp i en vecka. Imorgon bär det av till biblioteket för att se om boken med beskrivningen finns där. Just nu är jag mest frustrerad. Speciellt som jag faktiskt tycker att det är kul och att det är en cool teknik och jag VILL verkligen göra de där jävla strumporna.

Jg fick min födelsedagspresent från D igår. Det var en garnnystare och idag skulle den invigas med ett tvåtrådigt ullgarn som jag köpte på Deisy Design för några dagar sen. De första två härvorna gick skitbra och den sista började krångla efter en mycket kort stund. Det är märkligt hur olika färger gör att garnet får olika struktur. Det ljusblåa var myckte mer "filtigt" än det mörkblå och gröna. Mycket konstigt. Jag fick ordning på det till slut, men inte gick det särskilt fort :( Fast det var ju i ärlighetens namn bara pga jättetrasslet på den tredje härvan.
Som sagt. Imorgon ska jag skaffa beskrivningen och sen får vi se om det går bättre.
Jag återkommer nog i frågan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar