lördag 21 januari 2012

Nytt år, nya insatser.

Ja, så har ett nytt år kommit. Jag har inte vant mej vid att skriva 2012 än, men det kommer väl nån gång i juni eller så.
Hittills har jag mest hållit på med småprojekt, bl a en hantverksutmaning där jag åtog mej att handarbeta åt fem personer. Förutom en så är jag i stort sett klar. Det finns förresten en plats kvar på listan om någon känner sej manad. Först till kvarn får först mala.
Jag har börjat om på min kofta igen men inte heller nu är jag helt nöjd så den ligger mest på vänt.
I onsdags var jag och pratade med VDn för Nowa Kommunikation AB och den 1/2 ska jag börja praktisera där. Det är fortfarande oklart exakt vad jag ska göra, men administration kan man väl sammanfatta med. Det är även oklart om det kan bli anställning, men den som lever får se.

Nikki har haft en hård början på året. Efter nyår har knallandet pågått mer eller mindre oavbrutet och hon är så rädd, så rädd. Det är ständig övertalning och mutande som gäller.
Förra veckan började vi på valpkurs. Det känns förstås lite halvdant att gå på valpkurs med en nästan 2 år gammal hund, men hon har inte gått nån kurs innan och inte vi heller så efter att ha mejlat lite med handledaren fram och tillbaka om olika alternativ kom vi fram till att en valpkurs förmodligen skulle vara bra för hennes självförtroende. Första gången gick hyfsat. Vi har ju tränat massor av kontaktövningar så den biten kunde hon briljera i, däremot var det inte så lätt att gå fot när vi var med bägge två. Man kan inte koncentrera sej på husse när matte är på andra sidan rummet. Förhoppningsvis får vi ordning på det oxå.

Kören har börjat repa in Johannespassionen. Jag älskar Bach och tycker att det ska bli jättekul, men i ärlighetens namn så är jag övertygad om att han emellanåt sket fullständigt i om det var logiskt, så länge som det lät bra. Idiomatik var kanske inte ans ledstjärna i livet, men å andra sidan så var ju körpojkarna i stort sett professionella på hans tid och förmodligen väldigt mycket mer vana vid just den typen av musik. Kul ska det bli i vilket fall som helst, även om det känns lite stressigt att vi ska ha in hela verket på 2 månader. Jag måste på något sätt fixa fram en klaviatur. Jag tror vi har en synth på vinden, gäller bara att övertala Daniel om att ta ner den och rensa undan symaskinen för en stund.

Nåväl. Det var väl allt för idag.
Jag återkommer.