tisdag 21 juni 2011

Fullsmockad sommar...

Sommaren ser ut att bli precis så fullsmockad som de brukar vara.
Vi var i Norge för två veckor sen för att göra ett endagarsbesök på Norwegian Wood-festivalen. Mycket trevlig festival mitt i Oslos Frognerpark, eller mer precist i Frognerbadet. Norrmännen vet att uppskatta musik av det lite hårdare slaget och även om det bara var fyra band som spelade så var det absolut värt resan då det var kvalité snarare än kvantitet. Insense (No), Gojira (Fra), Enslaved (No) och Mastodon (US). Vädligt väldigt bra på alla sätt och vis. När man sen får sovplats hos trevliga vännerna Even och Veronika så känns en sådan dag fulländad.

Dagen innan gick inte fullt så bra. Det var marknad på Kåken (gamla Härlanda fängelse som numera är kulturhus) och handarbete låg inte högt i kurs. Fick sålt några hackysack-bollar och en sjal (som jag fortfarande inte har fått betalt för) men annars ingenting. Men jag fick en ful raggarbränna och det är inte det sämsta. Tanten som köpte sjalen skulle sätta in pengar samma dag, men det har hon visst glömt. Känns lite surt att bli lurad av en 70-åring.

Nåväl... ja förra helgen var det ju Metaltown. Ja, vad ska man säga om eländet. Jag vet inte riktigt var jag ska börja så jag struntar i att säga nåt alls. Rent musikaliskt en hit på alla sätt. Logistiskt, en mardröm. Det var roligt att se Devin Townsend , FKÜ , System of a Down, Korn och några till, men det var kallt och blött och väldigt oplanerat från arrangörernas sida.

Midsommar kommer att firas med Daniels familj. Lagom avancerat. Sen kommer Sofia och hennes familj och det ska bli skoj. Veckan efter väntas besök från brorsonen d.y. och det är oxå kul.
Sen bär det av till Stockholm för mej och Elsie. Vi ska spendera några dagar hos min kära soulsister Pia och avsluta det hela med att gå på Sonisphere och se Slipknot på Elsies 18-årsdag. Det ska bli jätteroligt.

Efter det har vi en och en halv vecka på oss att hälsa på folk som vi har lovat, och att ta en sväng till Skåne för att klappa djur och våldgästa mer folk.
Och slutligen, efter det ska vi till Finland och Tuska Open Air igen. Vi har bokat hotellrum på lyxhotell och ska efter det landa i Stockholm för en veckas semester och hamstervaktande. Sen börjar Daniel jobba på sitt nya jobb och jag ska lägga sista handen vid hans 40-årsfest.
Det känns nästan stressigt.

Handarbetsmässigt då? Jag får inte riktigt tummen ur. Jag har projekt som kan påbörjas, men är inte riktigt sugen. Det blir mest att jag sitter och virkar lite planlöst. Det går nog över snart.

Vad har ni för planer för sommaren?

måndag 6 juni 2011

Hamstershaped hole in my heart.


Vi är nu ett 4-hamsterhushåll. Bosse dog ifrån oss idag efter en väldigt kort tids sjukdom. Vi hittade honom i buren igår, utmattad och törstig och vinglig. Förmodligen fick han en stroke och kunde helt enkelt inte nå vattenflaskan.
Han var en gammal herre i hamstermått mätt, 2 år och 4 månader, så det var väl inte alldeles oväntat, men det är sorgligt lik förbannat.
Jag är glad att det gick fort och smärtfritt (efter vad vi har kunnat förstå) men just Bosse kommer att saknas oerhört. Han var en mild och söt hamster som aldrig bet någon med vilje utan bara ville komma ut och vara med oss.
När vi tog hem honom var det aldrig någon tvekan om att han skulle heta just Bosse. Han såg nämligen ut som en trubbnosig opossum. Han hade mörka markeringar runt ögonen som gjorde att han fick tillnamnet emo-hamstern.
Han var så fin med sin silvriga päls och milda sinnelag.
Nu springer han i hamsterhimlen med alla sina vänner och kanske får han äntligen till det med Molly och Smock.

Ha en trevlig nationaldag!