måndag 30 maj 2011

Nya virknålar!

Jag är en konservativ själ, och trots att jag blivit rekommenderad ergonomiska virknålar i flera år faktiskt så har jag envist hållit fast till mina älskade Boye-nålar. Nåja, för att göra en lång historia kort så fick jag väldigt ont i tummen förra veckan och eftersom jag höll på med virkning blev det ju något av ett litet problem, så jag kröp till korset och köpte en 3,5 från Clover och jäklar i min lilla låda! Efter ett första varv som kändes lite konstigt så låg den i handen som om den aldrig gjort annat och det var helt plötsligt väldigt roligt att virka igen. Värken i tummen reducerades till nästan ingenting och två dagar senare var jag tillbaka på Tummelisa och köpte en 3:a och en 4:a. Jag kanske ska köpa en 2,5:a oxå men övriga nålar använder jag ju inte så himla ofta att det stör.
Såhär ser de ut, de små liven: http://www.clover-usa.com/product/268048/1002-1010/_/Soft_Touch_Crochet_Hooks

Jag har börjat på en kofta till Embla i puderrosa Lima från Garnstudio. Väldigt mysigt garn att virka i. Jag virkar uppifrån och oket är klart. Längst ner tänkte jag mej en bård med mormorsrutor i grönt och puderrosa. Det tror jag blir fint. När jag tröttnar på koftan virkar jag solhattar vid sidan av.

Daniel blev sjuk i helgen och ligger och snörvlar på soffan och är anti allt. Det får man vara när man är förkyld tycker jag, så jag låter honom hålla fjärrkontrollen. Hoppas han blir bättre snart. Långhelg med sjukling låter inte så kul.

Svärmor blev väldigt glad för sin Agaphantus (Afrikas blå lilja) och förhoppningsvis blir det nåt av den oxå när den växt klart. Mina på balkongen är ungefär 2 dm höga än så länge, men de ska ju inte blomma förrän i juli-augusti så det blir nog bra. Jag har planterat om dem i större krukor så att de ska få lite ny kraft. Mina löjtnantshjärtan blommar för fullt och jag är så glad. De påminner om mamma :), och begoniorna börjar komma ganska bra. I helgen ska jag och Elsie ge oss ut på gården och plantera lite solrosor och luktärter och annat smått och gott på den nedre terassen. Vår innergård är uppdelad i två terasser och den översta är gräs, och den nedre är ogräs. Vi orkar nog inte rensa den riktigt, men vi tänkte att man kunde plantera höga växter utefter staketet så att granngården slipper se ogräset när de sitter och grillar på sin fina uteplats.
Nåja. Det var väl allt för idag. Jag skulle ju egentligen bara tipsa om de ergonomiska (som förmodligen alla utom jag redan har upptäckt).
Ha en skön långhelg!

onsdag 25 maj 2011

Hjärtekatten

Slår ett slag för hjärtekatten. Gå in på deras blogg och hjälp till! Länk finns nere till höger.

http://hjartekatten.blogspot.com/

Och här dårå! :)

Sommaren kommer och det går väääääääldigt långsamt framåt med Unst-sjalen. Koftan går på halvfart och just nu känns nog amigurumi roligast. Fick den nya boken och i vanlig ordning måste jag virka igenom en del mönster bara för att de ser roliga ut.
http://www.bokus.com/bok/9789163868481/virka-glada-amigurumis-sota-skapelser-och-praktiska-prylar/

Ikväll ska vi gå och se Seventribe på Henriksberg och om man ska döma utifrån hur de höll på att riva dansbanan på Arvika och sen lägga till Henriksbergs pyttelilla scen så kan det bara bli KAOS! Men roligt och kreativt kaos och sånt gillas.

Glöm inte mamma på söndag. :)