fredag 29 maj 2009

Framåtskridande

Filten börjar arta sej. Sen i måndags har jag nu åstadkommit över 20 rutor vilket innebär att jag bara har sisådär 50 kvar.
Ångesten inför Sweden Rock börjar ta form den med. Dels för att jag av någon outrgrundlig anledning har fått ett smärre återfall. Jag har så ont i mina ben att jag har svårt för att ens sitta längre stunder och det bådar ju gott inför en långfestival. Nåja, det ordnar sej säkert. Däremot så är frågan vad jag ska ha med mej för pyssel som inte väger multum och inte tar slut med en gång. Ska jag gå pysselfri en hel vecka? Eller halv vecka då, men ändå? Vi får se. Tills dess halvligger jag i soffan och virkar och nästan hoppas på att de inte ska ringa in mej imorgon. Iofs så går det att sitta x-vak även när man har ont, men roligt är det fan inte.

Well. Ha en skön weekend folk!

onsdag 27 maj 2009

Charity

Jag kom på en idé när jag satt här och virkade. Försök att hänga med i tankegångarna:

1. Massor av folk har garnrester liggande efter projekt som aldrig blev riktigt bra, eller ett nystan för mycket osv.

2. Massor av folk skulle mycket väl kunna virka en mormorsruta utan större problem.

3. Små barn med cancer fryser under behandlingen och sjukhusfiltar är skittråkiga.

Skulle man inte kunna sätta igång en crochet-along? De som vill bidra med antingen rutor eller garn skickar helt enkelt det de har till typ mej och jag åtar mej att virka ihop eller se till att det blir ihopvirkat och överlämna till Onkologavdelningen på Drottning Silvias sjukhus? Jag tänkte mej att gå ut med ett upprop på Sahlgrenskas Intranät såväl som t ex craftster och även sätta upp lappar i garnaffärer och sånt.
Vad tror ni? Skulle det gå?

Jag måste fundera lite över det här, men det känns som en kul idé att få göra av med en massa gammalt garn som ligger i folks garderober till ingen nytta.

måndag 25 maj 2009

Resultatet.

Jag gick först till Tummelisa och hittade jättefint 3-trådigt yllegarn som passade precis i färgskalan som jag tänkt mej. Ett rött och två olika gröna samt ett pyttenystan grönt som jag fick på köpet. Det visar sej att jag vlat exakt rätt tidpunkt för att köpa garn för Tummelisa firar jubileum i veckan med 25% på allt. Mycket bra.
Sen gick jag vidare till 2Knit och efter att ha kelat med Zack en stund så visar det sig att där är det 40% på allt Karisma. Det var inte så svårt att hitta resten av färgerna jag behövde där.
Glad i hågen och inte jättefattig knallade jag hem och letade rätt på de röda och gröna färger som jag hade i korgen och här är hela paletten:

Rastlös i fingrarna

Sedan vi kom hem från bröllopet i Skövde så har jag inte haft nåt särskilt projekt på gång och det är skrämmande hur beroende jag är. Jag har suttit här hela helgen och funderat över garn och virknål och färger och om och om igen. Det är faktiskt nästan löjligt.
I brist på handarbete har jag varvat två spel och smällt i mej närmare ett kilo godis. Jag var faktiskt t o m ute och träffade gamla arbetskamrater i lördags. Det var kul. Mestadels.
Slutsats: Det är dags att köpa garn till nästa filt.
Så idag ska jag ge mej ut för att hitta exakt rätt garn och exakt rätt färger så att jag kan rättfärdiga soffsittandet för mej själv.


Nej. Nu ska jag duscha och sen ska jag ut och leta. Tjoho!

onsdag 20 maj 2009

Ändringar.

Ja, det lär bli lite ändringar här framöver. Jag kommer inte att ha tid att handarbeta så mycket eftersom livet för tillfället är fullt av examensklänningar, bröllop och kommande festivaler.
Jag lovar att jag ska försöka blogga lite från festivalerna och då självklart rikta in mej på sånt som kan verka vara handarbete. Det blir nog en del häcklande oxå och så allt skvaller som inte lämpar sej för mestrock.se :)
Nu ska jag verkligen gå och lägga mej för vi ska upp görtidigt imorgon och åka till Skövde för att gå på bröllop. Det ska bli kul. Hårdrocksbröllop minsann.
Ha en skön Kristi Himmelsfärdshelg. (zombie-Jesus ran out of brains and relocated)

måndag 18 maj 2009

Jag har fått en ny leksak och det här är det första jag någonsin skriver på den.
Det är en Acer Aspire One och den är pytteliten. Jag har en känsla av att det kommer att bli en och annan ofrivillig felstavning i festivalbloggarna framöver. Roligt är det i alla fall. Nu kan Daniel redigera bilder samtidigt som jag sitter och svär över minitangenterna.
Jag är klar med den första bröllopsfilten och har börjat planera för nästa. Eftersom jag är ganska säker på att brudparet inte läser bloggen så ska jag försöka få upp lite bilder när den är tvättad och klar.
Förra veckan fick jag min nya bok som heter Virka amigurumi, söta små glädjespridare av Mia Bengtsson och jag kan rekommendera den varmt tíll alla nybörjare eftersom den är väldigt lätt att följa. Jag har hittills hunnit göra en flicka (som inte kommer att bli klar förrän jag får tag på fina ögon i rätt storlek) en alien och jag har påbörjat en kanin och en prinsesstårta. Som sagt. Vill ni testa amigurumi så är det här boken för er som inte är så vana vid att hitta på era egna mönster. Själv gjorde jag mina första amigurumi när jag var typ 15 så jag kan väl tycka att den kanske är lite lätt, men det är söta varelser och jag är inte bättre än att jag kan lära mej ett och annat. Man är aldrig fullärd.
Vad jag gjorde när jag var 15? Jag gjorde bl a ett trumset (jag var kär i en trummis, ok?) och en barnvagns-skallra till min yngsta systerdotter. Sen började jag göra snoppvärmare :)
Nu ska jag avsluta detta första inlägg med Assar (den heter så) och lova att återkomma inom kort med lite bildbevis.