torsdag 23 april 2009

Botanisering

Igår var jag och min goda vän Caroline ute och botaniserade i garnbutikerna rnt Olskroken. För tillfället finns det faktiskt tre ställen att köpa garn på, även om Hemtextil bara är högst tillfälligt.
2Knit är ju mitt stammisställe, och anledningen till det är ju till stor del Zack. Har man en hund i butiken så får man pluspoäng direkt. Dessutom så har jag under flera år undvikit att gå till Tummelisa då jag tyckte att innehavaren var så satans otrevlig och sortimentet helt ointressant (mycket acryl och skit).
Nu var det ju så att Caroline var ute efter ganska specifika färger och kvalitéer och Tummelisa har inte samma sortiment som 2Knit så vi bestämde oss för att bita i det sura äpplet och kolla i alla fall.
Quel surprise! Det visade sej att Tummelisa bytt ägare för ett bra tag sen och inte bara ägare utan även sortiment. Båda var nu definitivt trevliga. Bäst av allt var att hon hade en korg med restgarner för 20:-/hg. Helt fantastiskt. Jättekul med en ny butik som ligger nära till hands.
Jag var förresten inne på Deisy Design i förrgår, och de har oxå lite annolrunda sortiment, fast inte så mycket. Det är ju dessutom en väldigt liten och trång affär. Man blir smått klaustrofobisk.
Jag ska i alla fall lägga upp länkar till de affärer jag kan komma på. Bara för att.

Vad jag köpte? Inte mycket. Jag köpte ett nystan till filten på 2Knit och några småbollar bomullsgarn till amigurumi och en boll med lovika-garn som jag inte har några direkta planer för. That's it, fast å andra sidan kom inte a-kassan förrän idag. :)

måndag 13 april 2009

Utlottning

Jag satt och kollade igenom mina pysselbloggar och hittade den här jättesöta tårtan för utlottning. Klart man vill ha en sån :)

http://booip.blogspot.com/2009/04/monsteravslojande-8-och-utlottning-av.html

Glad påsk!

Hoppla. Det blev visst ett ganska långt uppehåll, men det innebär bara att jag varit produktiv.
Jag blev inblandad i en swap på craftster. Jag har egentligen slutat med swaps, men en och annan personlig swap kan jag tillåta mej. Problemet med swaps är att det kostar ganska mycket att skicka paket över Atlanten och eftersom vi inte har samma postsystem så går det inte att riktigt uppfylla alla krav som ställs. Dessutom är det en smula stressigt att vara kreativ på tid.
Nåja, i det här fallet så handlade det om en suicide bunny. En tjej i Georgia ville absolut ha en till sin dotter och jag var lite sugen på att få tag på riktigt schysst sugar scull-tyg. Det blev en mycket lyckad swap, då det visade sej att dottern lyssnade nästan uteslutande på svensk metal och då kunde vi ju inte låta bli att skicka med unika konsertbilder. Hon blev tydligen överlycklig.
Jag fick ett fantastiskt tyg med Day of the dead-tryck. Jag tror att det ska bli en handväska till att börja med. Dessutom fick jag Lifesavers och Skittles och virkmagasin.

Vad har jag då gjort mer sen sist? Jag fick lite dille på suicide bunnies. De jag gjort tidigare har ju varit rejält stora, nu kör jag på i amigurumi style. Det finns ju fler sätt att ta livet av sej på än att slänga sej på morötter. Det ska bli en hel serie, och flera av dem ska få flytta vidare till USA.
Dessutom har jag stickat en mössa och virkat en matchande halsduk till Embla.
Just nu håller jag på med en virkad korg och fler bunnies.
Här kommer då bidbevisen.